Jaha,så det är bakterierna i munnen tillsammans med saliven, som omvandlar det oorganska nitratet i grönsakerna till nitrit. En anledning att tugga ordentligt,med andra ord. När saliven sväljs omvandlas nitritet så småningom till kväveoxid. NITRAT I Bladgrönsaker T.ex(Hög dos) Ruccola Mangold Spenat Bladsallad Dom flesta grönsaker(Kanske alla) Hög dos i rödbetor och rädisor VARFÖR BRA? (Kort uttryckt.) 1:Gör att muskelcellernas energistationer,mitokondrierna,kan jobba effektivare (uthålligare,muskelstyrkan )Det bästa av allt,det tar bara några få dagar innan denna förbättring är mätbar. 2:Hjälper till att normaliserar blodtrycket 3:Kväveoxiden utvidgar blodkärlen och skyddar mot plack vilket förbättrar cikulationen 4:Håller många typer av bakterier i schack 5:Bra för nervsystemet 6:Magens slemhinnor blir tjockare ÖVRIG INFORMATION Nitratet verkar också cirkulera på något sätt för nitratet i saliven är 10-20 gånger högre än i blodet. Munsköljmedel som innehåller klorhexidin tar bort nitrateffekterna i 8 tim. Nitrit och nitrat i köttprodukter har länge ansetts som negativt. LÄNKAR http://medicinskaccess.se/images/arkiv/3_2012/nitrat_systemet.pdf och http://hjarnfysik.blogspot.se/2011/07/kvaveoxid-gasen-i-kroppen.html Har också hämtat information från tidningen Naturligt om hälsa Nästa inlägg.Mer om rödbetor. |
Jag är obotligt nyfiken.Bl.a på hur kroppen och hälsa fungerar.Sen är det roligt att blogga.Min ide är att inte riktigt veta vart jag är på väg,jag tar något från det inlägg jag håller på med och undersöker vidare.Jag lär mig själv under tiden.
lördag 2 februari 2013
NITRAT/NITRIT/KVÄVEOXIDSYSTEMET
Etiketter:
GRÖNA BLAD,
GRÖNSAKER
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar