Jag är obotligt nyfiken.Bl.a på hur kroppen och hälsa fungerar.Sen är det roligt att blogga.Min ide är att inte riktigt veta vart jag är på väg,jag tar något från det inlägg jag håller på med och undersöker vidare.Jag lär mig själv under tiden.

lördag 2 februari 2013

NITRAT/NITRIT/KVÄVEOXIDSYSTEMET

Jaha,så det är bakterierna i munnen tillsammans med saliven, som omvandlar det oorganska nitratet i grönsakerna till nitrit.
En anledning att tugga ordentligt,med andra ord.

När saliven sväljs omvandlas nitritet så småningom till kväveoxid.

NITRAT I
Bladgrönsaker T.ex(Hög dos)
Ruccola
Mangold
Spenat
Bladsallad
Dom flesta grönsaker(Kanske alla)
Hög dos i rödbetor och rädisor

VARFÖR BRA? 
(Kort uttryckt.)
1:Gör att muskelcellernas energistationer,mitokondrierna,kan jobba effektivare (uthålligare,muskelstyrkan )Det bästa av allt,det tar bara några få dagar innan denna förbättring är mätbar.
2:Hjälper till att normaliserar blodtrycket
3:Kväveoxiden utvidgar blodkärlen och skyddar mot plack vilket förbättrar cikulationen
4:Håller många typer av bakterier i schack

5:Bra för nervsystemet
6:Magens slemhinnor blir tjockare

ÖVRIG INFORMATION
Nitratet verkar också cirkulera på något sätt för nitratet i saliven
är 10-20 gånger högre än i blodet.
Munsköljmedel som innehåller klorhexidin tar bort nitrateffekterna i 8 tim.
Nitrit och nitrat i köttprodukter har länge ansetts som negativt.

LÄNKAR
http://medicinskaccess.se/images/arkiv/3_2012/nitrat_systemet.pdf

och http://hjarnfysik.blogspot.se/2011/07/kvaveoxid-gasen-i-kroppen.html
Har också hämtat information från tidningen Naturligt om hälsa

Nästa inlägg.Mer om rödbetor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar