BLASTEN OJ,vilka mängder betakarotenoider det finns i blasten. I själva betan 33(UI) I Blasten 6326 (UI) Betakarotenoiderna kan av kroppen användas till A-vitamin Karotenoiderna är dessutom antioxidanter (Är inte riktigt säker på om det bara är betakarotenoider eller en blandning av olika karotenoider)Uppgifterna om blasten är från boken Grönt för livet av Victoria Boutenko. DEN MÖRKRÖDA FÄRGEN Betacyanin-- En stark antioxidant Ökar leverns produktion av avgiftningsenzymer Anses vara cancerhämmande NÄRINGSÄMNEN Järn Mangan Kalium Kisel Nitrat (se föregående inlägg) Folsyra (ett B-vitamin) Salicylsyra Upp till 10 % socker BRA FÖR Hjälper till att syresätta cellen Immunförsvaret Används traditionellt för att rena blodet Basiska,med andra ord bra för PH-värdet Nitrat/nitrit/kväveoxidsystemet(se föregående inlägg.klicka på gröna blad här bredvid) KOKTA RÖDBETOR -LÄNK http://www.vinochgastronomi.se/i-koket/rodbetor-en-hojdpunkt-pa-hostmenyn/ Nästa inlägg:Nä nu vill jag läsa på om något annat,så jag tar ordet socker från det här inlägget och kollar upp björksocker också kallad,Zylitol. |
Jag är obotligt nyfiken.Bl.a på hur kroppen och hälsa fungerar.Sen är det roligt att blogga.Min ide är att inte riktigt veta vart jag är på väg,jag tar något från det inlägg jag håller på med och undersöker vidare.Jag lär mig själv under tiden.
söndag 3 februari 2013
RÖDBETOR
Etiketter:
GRÖNA BLAD,
GRÖNSAKER
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar