Jag är obotligt nyfiken.Bl.a på hur kroppen och hälsa fungerar.Sen är det roligt att blogga.Min ide är att inte riktigt veta vart jag är på väg,jag tar något från det inlägg jag håller på med och undersöker vidare.Jag lär mig själv under tiden.

lördag 13 december 2014

C-VITAMIN

C-VITAMIN
Lite allt möjlig om C-vitaminet

DJUR
Djuren ( dom flesta) tillverkar själva C-vitaminet.Djuren
tillverkar stora mängder av detta vitamin. Bl.a därför har dom i sammanhanget mycket små officiella rekommendationerna för oss människor blivit ifrågasatta.

SAMVERKAR BL.A MED
 Järn-Magnesium-Svavel
Zink-B3 (Niacin) B9(Folsyra)-Koppar-Kalcium.
Dom 8 E-vitaminerna


VAR?????
Goda källor är t.ex
Citrusfrukter
Kiwi
Nypon
Berberisbär(se bilden,ej för  gravida i stora mängder)
Acerolakörsbär
Camu-camu 
Havtorn
Grönkål
Alla kålsorter
Svarta vinbär 
Jordgubbar
Spenat
Persilja
Nässlor
Paprika
Rönnbär
http://www.xn--lkerter-5wa8n.se/lakeorter-a-o/ronnbar
Gojibär
(Färska råvaror är bättre än torkade)

SOCKER
Glukosmolekylen liknar C-vitaminet och sätter sig i 
cellens receptorer för C-vitaminet och hindrar 
därmed C-vitaminet att komma in i cellen.Detta gäller också
immuncellerna som får svårare att göra sitt jobb.Vilket gör att den som äter mycket socker inte lika lätt kan tillgodogöra sig C-vitaminet .(I djurens kroppar tillverkas c-vitaminet av glukosmolekylen )

KOFAKTORER
Kofaktorer=Besläktade föreningar.Naturligt förekommande
synergistiska fyto-näringsämnen och mikronäringsämnen,
som gör C-vitaminet MYCKET mera effektivt.Upp till 20ggr
så effektivt.
Syntetiskt tillverkat C-vitamin innehåller inte dessa
näringsämnen.http://www.greenmans.se/naturligt-vs-syntetiskt
Askorbinsyra är bara en liten del av c- vitaminmolekylen
påstås det på denna sidahttp://www.losethebackpain.com/blog/2014/10/13/warning-vitamin-c-can-be-fatal/

IMMUNSYSTEMET
Parasiter
Virus
 Andra Mikrober
Antioxidant
Höga nivåer c-vitamin i dom vita blodkropparna

PSYKISKT-MENTALA OMRÅDET
Hjälper till med produktionen av hormoner,nervpeptider
och signalsubstanser. Ett mycket viktigt ämne för att känna oss gladare.med andra ord

 TÄNDER-TANDBEN-TANDKÖTT
Kalcium-omsättningen(Bita ordentligt)
Mot blödningar i tandköttet
Har även sett upplysningar om att kariesbakterierna
inte gillar C-vitaminet. 

SÅ ATT VI INTE RAMLAR I BITAR
SKÖRBJUGG kallas detta tillstånd när vi rent bokstavligt
inte håller ihop längre.
Stor betydelse för bindeväven och kollagenet.
Redan 30 minuter efter intaget av c-vitaminrik föda
ökar kollagenbildningen.Detta är nödvändigt t.ex för fin HY
och SÅRLÄKNINGEN, ja, så att vi håller ihop helt enkelt.
Även små blödningar i kroppen kan uppstå på grund av otillräckliga mängder av detta vitamin.Små bristningar med andra ord. Vi har börjat att gå itu.

I BOKEN: VARFÖR DJUR
INTE FÅR HJÄRTATTACKER...MEN MÄNNISKOR DÖR AV DOM:(av DR.Matthias Rath) Sägs det "Atheroskleros är en tidig form av 
skörbjugg" Med andra ord atärväggarna (blodådrorna)
har fått bristningar som kroppen inte kan 
laga på rätt sätt på grund av näringsämnes brister särskilt
C-vitamin-brist, kroppen börjar nu att laga atärerna med vad den har och avlagringarna växer till farliga nivåer. I boken 
förklaras detta ingående och också vad vi kan göra åt det.

I BOKEN: KÄRRINGRÅD OCH HUSKURER
MOT SMÅ OCH STORA KRÄMPOR: (av Miriam
Wicklund) Om TJOCKTARMSINFLAMMATION sägs det
"C-vitaminbrist kan ge upphov till ....blödningar och irritation
i tarmarna,vilket i sin tur kan leda till tjocktarmsinflammation.

LIVVAKT ÅT TYROXINMOLEKYLEN
Ett hormon som sköldkörteln producerar.Denna molekyl
behöver ett gäng C-vitamin molekyler för att skydda sig
mot dom fria radikalerna och ta sig in i cellen.Får dom inte detta skydd försvinner dom snabbt och effektivt Poff så är dom väck. I boken om vitaminer av  Klaus Oberbeil sägs det att man kan få 
diagnosen att sköldkörteln producerar för lite tyroxin,men 
i själva verket kan det vara C-vitaminbrist.I alla fall värt att testa.
Och från denna bok har jag fått mycket av det jag skrivit denna gång.En bok jag blir glad och inspirerad av. 

GLUTATION
Vid intag av 500mg C-vitamin ökar glutationproduktionen
efter 2 veckor med 50 %.
Jaha och vad är glutation
för något? Där fick jag ämnet till nästa inlägg,det måste jag ta reda på. 




s

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar