In med syre ut med syror. Om detta fungerar som det ska blir ph-balansen som den skall vara.(Närmast neutral)Det påstås det i denna artikelhttp://bloggar.aftonbladet.se/rawclarity/2011/07/sara-karlsson-talks-kalk/ Vi blir tydligen allt mera försurade på grund av dåliga matvaror,gifter osv. (Här råder lite delade meningar, men jag går inte in så djupt i ämnet här,men ni kan ju forska vidare själva) Frågan jag ställer mig.Vilka metoder anses förbättra PH-värdet??? BASGÖRANDE MINERALER Kalk Fosfor Natrium Magnesium Kalium (Ev fler.Mineralerna finns i flera föreningar, hur dom samverkar är ett komplext område att forska i. En förening är natriumfosfat se den rubriken längre ned i texten) BJÖRKASKA Mycket alkalisk Mineralrikt GRÖNA BLAD Mineralrika (Bl.a) http://www.blueberrylifestyle.se/food-for-thought/artiklar/var-inte-sa-sur/ Jag vill åter igen slå ett slag för gröna smoothis http://www.perfecthealth101.net/riktlinjer.htm Min inomhusodlar blogg roligtattodla.blogspot.se Nässlor är tydligen särskilt bra och korngräspulver NATRIUMFOSFAT Om detta vävnadssalt sägs det:Natriumfosfat är syraneutraliserande.Det huvudsakliga medlet mot den stora grupp av sjukdomar som uppstår av ett surt tillstånd i blodet Finns också i t.ex spenat,sparris,linser och morötter. KALK- OCH MAGNESIUMKARBONATER Ett basiskt kalk och magnesiumpreparat http://www.ph-halsa.se/products/91 ÄTA BASISK MAT Mer frukt och grönsaker http://www.halsosidorna.se/Syrabasbalansen.htm Citroner nämns ofta i detta sammanhang.Om du tål dom. Nästa inlägg:Det får bli en närmre titt på citronen. 14-03-03 (Jag fick mig en tankeställare idag på jobbet Vi mätte ph-värdet på "kylvattnet" som vi använder när vi svarvar Kylvattnet luktade förfärligt och hade inte rätt ph-värde, med bakterietillväxt som följd.Något att ta sig en funderare på.) |
Jag är obotligt nyfiken.Bl.a på hur kroppen och hälsa fungerar.Sen är det roligt att blogga.Min ide är att inte riktigt veta vart jag är på väg,jag tar något från det inlägg jag håller på med och undersöker vidare.Jag lär mig själv under tiden.
fredag 15 februari 2013
PH-VÄRDE+SYRE TILL CELLEN(del 3)
Etiketter:
Ph-värdet,
SYRE TILL CELLEN
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar