Jag är obotligt nyfiken.Bl.a på hur kroppen och hälsa fungerar.Sen är det roligt att blogga.Min ide är att inte riktigt veta vart jag är på väg,jag tar något från det inlägg jag håller på med och undersöker vidare.Jag lär mig själv under tiden.

fredag 15 februari 2013

PH-VÄRDE+SYRE TILL CELLEN(del 3)

In med syre ut med syror.
Om detta fungerar som det ska blir ph-balansen som den
skall vara.(Närmast neutral)Det påstås det i denna artikelhttp://bloggar.aftonbladet.se/rawclarity/2011/07/sara-karlsson-talks-kalk/
Vi blir tydligen allt mera försurade på grund av dåliga matvaror,gifter osv.
(Här råder lite delade meningar, men jag går inte in så djupt i ämnet här,men ni kan ju forska vidare själva)
Frågan jag ställer mig.Vilka metoder anses förbättra PH-värdet???


BASGÖRANDE MINERALER
Kalk
Fosfor
Natrium
Magnesium
Kalium
(Ev fler.Mineralerna finns i flera föreningar,
hur dom samverkar är ett komplext område att forska i. En förening är natriumfosfat se den rubriken längre ned i texten)
BJÖRKASKA
Mycket alkalisk

Mineralrikt

GRÖNA BLAD
Mineralrika (Bl.a)
http://www.blueberrylifestyle.se/food-for-thought/artiklar/var-inte-sa-sur/
Jag vill åter igen slå ett slag för gröna smoothis
http://www.perfecthealth101.net/riktlinjer.htm
Min inomhusodlar blogg roligtattodla.blogspot.se 
Nässlor är tydligen särskilt bra
 och korngräspulver

NATRIUMFOSFAT
Om detta vävnadssalt sägs det:Natriumfosfat är syraneutraliserande.Det huvudsakliga medlet mot den stora grupp av sjukdomar som uppstår av ett surt tillstånd i blodet
Finns också i t.ex spenat,sparris,linser och morötter. 

KALK- OCH MAGNESIUMKARBONATER
Ett basiskt kalk och magnesiumpreparat
http://www.ph-halsa.se/products/91

ÄTA BASISK MAT
 Mer frukt och grönsaker 
http://www.halsosidorna.se/Syrabasbalansen.htm
Citroner nämns ofta i detta sammanhang.Om du tål dom.

Nästa inlägg:Det får bli en närmre titt på citronen.

14-03-03
(Jag fick mig en tankeställare idag på jobbet Vi mätte ph-värdet
på "kylvattnet" som vi använder när vi svarvar Kylvattnet luktade
förfärligt och hade inte rätt ph-värde, med bakterietillväxt som följd.Något att ta sig en funderare på.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar