Oj,oj,oj så mycket det finns att berätta om frön och kärnor.Jag valde detta. FETTSYROR Färska nötter och frön är en av våra viktigaste källor till linolen- och linolsyror (Omega 3 och omega 6) PROTEINER Frön innehåller 20-30% proteiner MAGEN Dom fyra vindarnas te 1tsk anisfrön 1tsk fänkålsfrön 1tsk kumminfrön 1tks kamomill blommor 1/2 liter vatten Ge det hela ett uppkok och låt dra teet dra i 5-10 minuter Lugnande på matsmältningen Mot gaser i magen (I Indien serveras ofta fänkålsfrön efter maten) INDIANRECEPT Motverkar förkylning och influensa Tugga noga 5-6 apelsinkärnor per dag MOT CANCER Aprikoskärnor,plommonkärnor,körsbärskärnor,linfrön,äppelkärnor, hirsfrön och chiafrön. Oj, här är jättestora "bråket"igång,för och emot.När det gäller dom första 5 nämnda kärnorna får man INTE äta för många på en gång. Det handlar om en typ av cyanid förening som cancercellen frigör och därmed dödar den.(Kallad B17)www.aprikoskärnor.se/vad-ar-vitamin-b17/.Hunsa folket som äter massor av aprikoser och en del kärnor är ett långlivat folk. Detta ämne finns i många andra livsmedel också t.ex lingon,linser och vinbär. Vem kom på den ljusa iden att frukten inte skall innehålla kärnor.Typ vindruvor????? Nästa inlägg kommer att handla om fettsyror.Vad kan jag hitta för spännande detaljer om dom ???Vi får väl se. |
Jag är obotligt nyfiken.Bl.a på hur kroppen och hälsa fungerar.Sen är det roligt att blogga.Min ide är att inte riktigt veta vart jag är på väg,jag tar något från det inlägg jag håller på med och undersöker vidare.Jag lär mig själv under tiden.
fredag 4 januari 2013
KÄRNOR OCH FRÖN
Etiketter:
FRÖN OCH KÄRNOR
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar