Jag är obotligt nyfiken.Bl.a på hur kroppen och hälsa fungerar.Sen är det roligt att blogga.Min ide är att inte riktigt veta vart jag är på väg,jag tar något från det inlägg jag håller på med och undersöker vidare.Jag lär mig själv under tiden.

onsdag 3 september 2014

BOK;GLUTEN OCH MJÖLK

Jag har just läst boken: GLUTEN OCH MJÖLK
av Michael Håkansson.

Jag måste erkänna det här ville jag nästan inte veta.
det var "beska upplysningar."

Visste ni att vetet är helt förändrat det är inte samma
vete som våra förfäder åt?T.ex kromosomförändrat,
ökat innehåll av gluten och så vidare.

 Många sjukdomar har en stark koppling till
gluten.Bl.a beroende på att tarmen blir skadad och kan inte
tillgodose kroppens behov av mineraler och annan näring
Fibromyalgi
MS
Benskörhet (Som ibland är enda tecknet på celiaki)
Benont (För lite mineraler)
Sköldkörtelsjukdomar
Halsbränna
Många psykiska problem
D-vit brist
Osv,osv,osv.osv. osv.

Förekommer också i tysta former som gör att många
får diagnos först sent i livet.

Allas immunförsvar reagerar på vetet.

MJÖLKEN

Enzymerna förstörs i pastöriserings processen
vilket gör mjölken mycket svårsmält.

Homogeniseringen av mjölken har ett direkt samband
med förhårdningen av artärerna.

Boken är full av fakta sida upp och sida ner
För den som VILL veta.
http://gluten-celiaki.blogspot.se/

 

4 kommentarer:

  1. Ett tips! Nya omslag och rejält uppdaterade samt en ny kosthandbok släppt!
    www.sundhetsbutiken.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eftersom jag lider av celiaki, (glutenintolerans) och mjölkproteinallergi så vet jag hur farlig maten är. Det är att ändra på kosten helt , det borde alla göra som äter den vanliga utan att tänka på vad man får i sig./Maria

      Radera
    2. Eftersom jag lider av celiaki, (glutenintolerans) och mjölkproteinallergi så vet jag hur farlig maten är. Det är att ändra på kosten helt , det borde alla göra som äter den vanliga utan att tänka på vad man får i sig./Maria

      Radera