Jag har just läst boken: GLUTEN OCH MJÖLK av Michael Håkansson. Jag måste erkänna det här ville jag nästan inte veta. det var "beska upplysningar." Visste ni att vetet är helt förändrat det är inte samma vete som våra förfäder åt?T.ex kromosomförändrat, ökat innehåll av gluten och så vidare. Många sjukdomar har en stark koppling till gluten.Bl.a beroende på att tarmen blir skadad och kan inte tillgodose kroppens behov av mineraler och annan näring Fibromyalgi MS Benskörhet (Som ibland är enda tecknet på celiaki) Benont (För lite mineraler) Sköldkörtelsjukdomar Halsbränna Många psykiska problem D-vit brist Osv,osv,osv.osv. osv. Förekommer också i tysta former som gör att många får diagnos först sent i livet. Allas immunförsvar reagerar på vetet. MJÖLKEN Enzymerna förstörs i pastöriserings processen vilket gör mjölken mycket svårsmält. Homogeniseringen av mjölken har ett direkt samband med förhårdningen av artärerna. Boken är full av fakta sida upp och sida ner För den som VILL veta. http://gluten-celiaki.blogspot.se/ |
Jag är obotligt nyfiken.Bl.a på hur kroppen och hälsa fungerar.Sen är det roligt att blogga.Min ide är att inte riktigt veta vart jag är på väg,jag tar något från det inlägg jag håller på med och undersöker vidare.Jag lär mig själv under tiden.
onsdag 3 september 2014
BOK;GLUTEN OCH MJÖLK
Etiketter:
BRISTSYMTOM,
BÖCKER,
MINERALER
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ett tips! Nya omslag och rejält uppdaterade samt en ny kosthandbok släppt!
SvaraRaderawww.sundhetsbutiken.se
Tack för tipset.
RaderaEftersom jag lider av celiaki, (glutenintolerans) och mjölkproteinallergi så vet jag hur farlig maten är. Det är att ändra på kosten helt , det borde alla göra som äter den vanliga utan att tänka på vad man får i sig./Maria
RaderaEftersom jag lider av celiaki, (glutenintolerans) och mjölkproteinallergi så vet jag hur farlig maten är. Det är att ändra på kosten helt , det borde alla göra som äter den vanliga utan att tänka på vad man får i sig./Maria
Radera