Jag är obotligt nyfiken.Bl.a på hur kroppen och hälsa fungerar.Sen är det roligt att blogga.Min ide är att inte riktigt veta vart jag är på väg,jag tar något från det inlägg jag håller på med och undersöker vidare.Jag lär mig själv under tiden.

söndag 13 oktober 2013

VARFÖR BLÖTLÄGGA NÖTTER OCH FRÖN ?

BLÖTLÄGGA VARFÖR ?????
I alla typer av frön (säd,kärnor,bönor) finns
fytinsyra som hämmar vårt upptag av mineraler.
Jag har t.o.m sett uppgifter på att om vi äter mycket av
dessa mineralrika livsmedel,(fullkorn t.ex )så
kan vi mycket väl lida av div.mineralbrister.

Tex magnesium som en stor del av befolkningen
sägs lida brist på eller fosfor eller zink osv,osv.
Och har vi mineralbrister så går även enzymverksamheten
på sparlåga
Dessutom innehåller fröna även enzymhämmare som gör det hela etter värre.MEN
blötlägger vi dom och kanske även groddar fröna så får vi
istället rena enzym och vitaminbomben oss till godo.


Detta visste våra anmödrar och anfäderer.

Hur kunde dom veta det????Kanske för att
magarna sa i från.En del påstår bestämt  att
icke blötlagda nötter t.ex är sämre för deras mage
än blötlagdahttp://dukanblifriskare.se/fytinsyra-varfor-du-maste-valja-brod-med-omsorg

MEN MEN MEN
Naturligtvis finns det dom som har andra åsikter.
http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=2355&print=1 
Att fytinsyran också är bra för oss.
OM vi har en fungerande bakterieflora i magen,
hjälper den till med att bryta ner fytinsyran och att ta
upp mineralerna

EGEN KOMMENTAR
Jaha vad skall jag tro om detta??
Jag har i alla fall stor respekt för dom "gamle" och deras
kunskap,så också för alla magar.Men sista åsikten lär inte vara sagt i detta ämne ännu. Som jag berättade
i förra inlägget har jag en annan blogg där jag lär mig
att odla och grodda inomhus.Där kommer jag att
lära mig mer om blötläggningskonsten.http://roligtattodla.blogspot.se/
Nästa inlägg.Jag lär mig mer om fosfor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar