BLÖTLÄGGA VARFÖR ????? I alla typer av frön (säd,kärnor,bönor) finns fytinsyra som hämmar vårt upptag av mineraler. Jag har t.o.m sett uppgifter på att om vi äter mycket av dessa mineralrika livsmedel,(fullkorn t.ex )så kan vi mycket väl lida av div.mineralbrister. Tex magnesium som en stor del av befolkningen sägs lida brist på eller fosfor eller zink osv,osv. Och har vi mineralbrister så går även enzymverksamheten på sparlåga Dessutom innehåller fröna även enzymhämmare som gör det hela etter värre.MEN blötlägger vi dom och kanske även groddar fröna så får vi istället rena enzym och vitaminbomben oss till godo. Detta visste våra anmödrar och anfäderer. Hur kunde dom veta det????Kanske för att magarna sa i från.En del påstår bestämt att icke blötlagda nötter t.ex är sämre för deras mage än blötlagdahttp://dukanblifriskare.se/fytinsyra-varfor-du-maste-valja-brod-med-omsorg MEN MEN MEN Naturligtvis finns det dom som har andra åsikter. http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=2355&print=1 Att fytinsyran också är bra för oss. OM vi har en fungerande bakterieflora i magen, hjälper den till med att bryta ner fytinsyran och att ta upp mineralerna EGEN KOMMENTAR Jaha vad skall jag tro om detta?? Jag har i alla fall stor respekt för dom "gamle" och deras kunskap,så också för alla magar.Men sista åsikten lär inte vara sagt i detta ämne ännu. Som jag berättade i förra inlägget har jag en annan blogg där jag lär mig att odla och grodda inomhus.Där kommer jag att lära mig mer om blötläggningskonsten.http://roligtattodla.blogspot.se/ Nästa inlägg.Jag lär mig mer om fosfor. |
Jag är obotligt nyfiken.Bl.a på hur kroppen och hälsa fungerar.Sen är det roligt att blogga.Min ide är att inte riktigt veta vart jag är på väg,jag tar något från det inlägg jag håller på med och undersöker vidare.Jag lär mig själv under tiden.
söndag 13 oktober 2013
VARFÖR BLÖTLÄGGA NÖTTER OCH FRÖN ?
Etiketter:
FRÖN OCH KÄRNOR
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar