Jag är obotligt nyfiken.Bl.a på hur kroppen och hälsa fungerar.Sen är det roligt att blogga.Min ide är att inte riktigt veta vart jag är på väg,jag tar något från det inlägg jag håller på med och undersöker vidare.Jag lär mig själv under tiden.

söndag 28 april 2013

FERMENTERADE GRÖNSAKER/Tarmbakterier del 1

Här ska fermenteras eller mjölksyras som  det
också kallas.I butikerna kan vi köpa mjölksyrade

grönsaker som är pastöriserade.Pastöriserade???
Jag vill väl ha levande mjölksyre-bakterier och 
inga"döingar". Nåväl skämt o sido,det finns opastöriserade
grönsaker att köpa också.

VARFÖR NYTTIGT?
1: Ger goda tarmbakterier som tillverkar vissa

 vitaminer som b-vit och k-vit.
2:Sänker ph-värdet i tarmarna.Och det gillar inte
parasiter och dåliga bakterier.

3:Högre näringvärde i grönsakerna,t ex av C-vit
och enzymer.
4: Förbättrar vårt immunsystem
5.Förbättrar näringsupptaget
http://tarmochpsykologi.wordpress.com/2012/07/08/den-basta-och-mest-ekonomiska-probiotikan/

En väninna till mig berättade för mig att det är 
bättre att mjölksyra i ett 2 liters glaskärl
än i ett 1 liters så jag tänker leta rätt på ett sådant 
innan jag sätter igång.Sen tar det ett antal veckor 
innan syrningen är klar.Så under tiden kommer
jag att använda mig av ett recept i Sanna Edins bok
12 veckor till ett självläkande liv(sidan 292)
I detta fallet äts inte kålen utan vi dricker drycken,
som är full av mjölksyrebakterier.

RECEPT
Finriv 5dl vitkål och pressa i en till två vitlöksklyftor.
Lägg det i en glasburk (typ honugsburk) och slå på kallt 
vatten så att det täcker, sätt på locket och låt stå i tre dagar
i rumstemperatur.Häll upp 2 dl av drycken och drick den.
Slå på nytt vatten och vi kan använda kålen några gånger till.

NÄSTA INLÄGG
Nu vill jag lära mig mer om bakterierna i magen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar