Här ska fermenteras eller mjölksyras som det också kallas.I butikerna kan vi köpa mjölksyrade grönsaker som är pastöriserade.Pastöriserade??? Jag vill väl ha levande mjölksyre-bakterier och inga"döingar". Nåväl skämt o sido,det finns opastöriserade grönsaker att köpa också. VARFÖR NYTTIGT? 1: Ger goda tarmbakterier som tillverkar vissa vitaminer som b-vit och k-vit. 2:Sänker ph-värdet i tarmarna.Och det gillar inte parasiter och dåliga bakterier. 3:Högre näringvärde i grönsakerna,t ex av C-vit och enzymer. 4: Förbättrar vårt immunsystem 5.Förbättrar näringsupptaget http://tarmochpsykologi.wordpress.com/2012/07/08/den-basta-och-mest-ekonomiska-probiotikan/ En väninna till mig berättade för mig att det är bättre att mjölksyra i ett 2 liters glaskärl än i ett 1 liters så jag tänker leta rätt på ett sådant innan jag sätter igång.Sen tar det ett antal veckor innan syrningen är klar.Så under tiden kommer jag att använda mig av ett recept i Sanna Edins bok 12 veckor till ett självläkande liv(sidan 292) I detta fallet äts inte kålen utan vi dricker drycken, som är full av mjölksyrebakterier. RECEPT Finriv 5dl vitkål och pressa i en till två vitlöksklyftor. Lägg det i en glasburk (typ honugsburk) och slå på kallt vatten så att det täcker, sätt på locket och låt stå i tre dagar i rumstemperatur.Häll upp 2 dl av drycken och drick den. Slå på nytt vatten och vi kan använda kålen några gånger till. NÄSTA INLÄGG Nu vill jag lära mig mer om bakterierna i magen. |
Jag är obotligt nyfiken.Bl.a på hur kroppen och hälsa fungerar.Sen är det roligt att blogga.Min ide är att inte riktigt veta vart jag är på väg,jag tar något från det inlägg jag håller på med och undersöker vidare.Jag lär mig själv under tiden.
söndag 28 april 2013
FERMENTERADE GRÖNSAKER/Tarmbakterier del 1
Etiketter:
GRÖNSAKER,
TARMBAKTERIER
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar